torsdag den 30. juli 2015

Nålerulle i korssting


Jeg plejer ikke at broderer korssting, eller andre former for tællesyning, da det kræver at jeg hele tiden skal huske hvor mange sting, der er taget, og hvor jeg er i mønstret.


Men jeg synes at denne lille Nålerulle var sjov at sy, da der er brugt en del forskellige sting kombinationer. Fårene er broderet oven på korsstingsgræsset med franske knuder, så de virker 3D-agtige.


Fårene manglede i øvrigt på mønsterarket, så jeg har broderet dem efter billedet på forsiden af pakken.


Jeg har valgt at kante filtet med tungesting i perlegarn, inden jeg syede den på hørbåndet, så kunne jeg sy det på, med kastesting i tungestingene, så stingene ikke blev at se.

 – o –

I tend not to embroider cross-stitch, or other forms of counted stitch, because it requires that I constantly have to remember how many stitches have been taken, and where I am in the pattern.
But I think that this little Needleroll was fun to stitch, since there is used a lot of different stitch combinations. The sheep are embroidered with French knots on cross-stitch grass, witch create a 3D-effect.
The sheep was missing on the chart, so I embroidered them after the photo on the front page. I chose to stitch blanket stitch round the edges of the felt with DMC pearl before sewing it on to the linen band. I think it looks nicer this way.

søndag den 19. juli 2015

Sykits med korssting


Jane Greenoff laver nogle fine sy kits med forskellige former for tællesyning, korssting, sammentrækssyning B osv. Jeg har bestilt et par af dem, overbevist om, at jeg nok ville ændre lidt på farverne, da jeg ikke er til pastelfarver. 


Men jeg blev glædeligt overrasket da jeg modtog kits’ne med posten, for farverne er meget smukkere i virkeligheden, end som på billederne på hjemmesiden. Så jeg kommer ikke til at ændre på farverne. Der medfølger nogle meget udførlige mønstre og syvejledninger – 12 sider – til det største af kits’ene.



Men hvis sommeren fortsætter på denne måde, skal jeg nok nå at få broderet de fleste.
De kan bestilles her:
https://www.thecrossstitchguild.com

torsdag den 16. juli 2015

Stumpwork



Så er der lidt inspiration, så jeg kan få afprøvet mine nye ”half cone sticks”.
Bøgerne fra RSN og A-Z, har nogle gode og grundige instruktioner og sting beskrivelser, men mønstrene og motiverne er lidt stive og meget traditionelle.
Sachiko Morimoto har nogle meget fine lette motiver med i sin bog, Stumpwork FLOWERS, udover motiver rummer bogen også udførlige sting beskrivelser og monterings forslag.
Embroidered Flora & Fauna, af Lesley Turpin-Delport og Nikki Delport-Wepener, indeholder ikke traditionel stumpwork, men alle mulige forskellige former for tredimensionelt broderi. Det er en fantastisk inspirerende broderibog, med masser af inspiration til at mikse sting og materialer.

tirsdag den 14. juli 2015

Gadgets


Man skal aldrig gå ned på udstyr…
Udover ny syring og trådholdere fandt jeg også disse meget fine små træ dimser – jeg har ikke noget dansk navn for den – på engelsk hedder de ”half cone sticks”. 


De er til at broderet hen over, når man broderer stumpwork og hævet broderi.

Så hvis sommervejret fortsætter med at være så usommerlig, får jeg nok rigeligt tid til at prøve dem af….
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...